miércoles, 15 de junio de 2011

Música i vestimenta al modernisme

MÚSICA
El Modernisme musical, com l'arquitectònic i artístic en general es va desenvolupar bàsicament entre els anys 1890 i 1920. Els seus orígens se situen a Anglaterra, entre els anys 1850-1880 .
Igual que en els altres arts, el Modernisme es manifesta en la música per la llibertat i busca l'autenticitat. Això fa que els músics que segueixen aquesta tendència s'interessin  per la música popular i folklòrica – ( com Albéniz, Granados Nicolau i Morera). A Catalunya en particular, també trobem un altre factor distintiu que és el sentiment nacionalista de les composicions: Millet amb "El cant de la Senyera" També ha de citar-se com un dels factors característics, era Wagnerisme - influencia de l'obra de Wagner, músic alemany), fins al punt que Barcelona es considerava una de les ciutats mes "*wagnerianas" del món.
En el Modernisme musical, els músics es classifiquen mes com a modernistes per l'època en què van desenvolupar la seva activitat. Amb l'excepció de Morera ja que va tenir una participació activa a les Festes modernistes que va organitzar Santiago Rusiñol a Sitges. També va ser molt activa la presència de músics en les reunions que els modernistes feien en els "Quatre gats".



VESTIMENTA

En el segle XIX la vestimenta femenina era molt important, ja que una dona adinerada podria lluïr    
En un mateix dia: un vestit de matí, un altre vestit de carrer, un altre vestit de passeig i un altre per anar ja sigui al teatre com per anar a sopar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario